Wees waakzaam

In de komende maanden vindt de grote evolutie op internetgebied plaats. Het web breidt uit met duizenden nieuwe TLD’s beter bekend als extensies. Niet langer hoeft u te kiezen uit .nl, .eu, .com. of andere land aanduidingen. Straks kunt u kiezen uit duizenden extensies zoals .architect, autos, .marketing, .shop, bloemen etc.

Een topleveldomein of TLD (letterlijk hoogste-niveaudomein) is het meest rechtse gedeelte in een internetdomeinnaam, dat deel dat komt na de punt.

Twee voorbeelden

De .SHOP topleveldomein wil een plek op het internet creëren waar winkels (online en/of offline) gemakkelijk gevonden kunnen worden. De gebruiker, die een naam ziet met het .SHOP topleveldomein, zal onmiddellijk weten dat hij een winkel bezoekt waar goederen of diensten verkocht worden. Een .SHOP domeinnaam is aantrekkelijk voor alle handelaars, offline en/of online.

De .SHOP topleveldomein kan ook gebruikt worden om alle winkels in een bepaalde stad of regio te laten zien in een lijst. En een winkelketen kan het .SHOP domein gebruiken om al zijn vestigingen in een stad, land of wereldwijd te tonen.

Het .AMSTERDAM topleveldomein richt zich naar alle bedrijven en personen die in Amsterdam gevestigd zijn. Amsterdam telt 800.000 inwoners en staat bekend als toeristische trekpleister. Het .AMSTERDAM topleveldomein kan gebruikt worden door bedrijven, organisaties en personen die hun verankering met de stad willen benadrukken.

Wees waakzaam

Wees voorbereid want er kleeft ook een groot bezwaar aan deze nieuwe TLD’s, dat grote gevolgen voor uw organisatie kan hebben.

Ook nieuwe TLD’s zoals .SEX, .PORN en .CHEAP worden vrijgegeven en kunnen aan uw merk of bedrijfsnaam grote imagoschade toebrengen. Wat de denken van ‘Achterhoek.SEX’ of ‘ Arnhemsemeisjes.porn’

U kunt deze TLD’s blokkeren of zelf registreren om te voorkomen dat het gebruik door anderen afbreuk doet aan de goodwill van uw merk of organisatie.

Merkhouders kunnen met voorrang een nieuwe extensie blokken of registreren, maar dan moet het merk wel ingeschreven zijn in het register.

Onderneem actie

Nog geen actie ondernomen? Bel of e-mail ons dan even voor een afspraak. Wij adviseren graag welke Topleveldomein namen relevant zijn en, indien gewenst, zorgen dat uw merk of bedrijfsnaam met spoed geregistreerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.