Android versus Apple

De laatste jaren zijn de tablets en Smart Phones ontzettend hard gegaan. Tablets die pas sinds 2010 te koop waren vlogen de winkels uit. Maar deze snelle omschakeling heeft uiteraard gevolgen. Door deze snelle opkomst van nieuwe technologie is er namelijk een duidelijke verschuiving gaande van browser toepassingen naar zelfstandig draaiende app’s. Op dit moment gebruikt nog maar één vijfde van al het internet verkeer een browser. Voor de rest wordt er gebruik gemaakt van zelfstandig applicaties en verscheidene andere protocollen.

Vele bedrijven zien er ook het nut van in om een app te maken. De gegevens van deze bedrijven zijn beter beschermd en worden weergegeven in een gesloten content. Daarnaast zien ze hun opbrengst stijgen omdat het allemaal veel gebruiksvriendelijker is. Op dit moment zijn gratis en betaalde apps onbeperkt bruikbaar. Als we naar de vooruitzichten kijken zien we dat er apps gaan komen die tijdelijk te gebruiken zijn of met een abonnementskosten. Dit houdt in dat er continu betaald word om de app te kunnen gebruiken.

Aangezien Apple daar een uitzonderlijk percentage van wil ontvangen, zal een  verschuiving optreden van dat platform naar de meer toegankelijke app’s van Android. Mede hierdoor zal Android in 2011 hoogstwaarschijnlijk het snelst groeiende Operating Systeem voor Smart Phones blijken te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.