Opzetten van een digitale nieuwsbrief? Leo ten Have creatieve communicatie wordt graag vroegtijdig betrokken bij een nieuwsbrief implementatie. Wij starten daarbij met een analyse van de huidige wijze van klantbeheer en uw interne werkwijze. Vervolgens gaan wij op zoek naar een methode om MailChimp daarop aan te laten sluiten en werken zo naar een praktische oplossing.

Bij de geboden oplossing horen verschillende acties waarbij Leo ten Have creatieve communicatie een adviserende en begeleidende rol heeft. Het gaat daarbij om het opzetten van een MailChimp account, samenstellen van gepersonaliseerde adreslijsten, het importeren van de bestaande adressen en het klaarmaken van aan- en afmeldprocedures.
Naast advies en ondersteuning voor het account en e-mailadressen kunnen we een op uw organisatie afgestemde template verzorgen.

Bel (0314) 340205  of mail ons om de integratie mogelijkheden te bespreken of om meer te weten te komen over onze werkwijze.

Voor mensen met meer kennis van digitale nieuwsbrieven

MailChimp biedt via de API een naadloze integratie met jouw webomgeving (website, webwinkel of CRM systeem). Indien gewenst houden wij met inrichten van uw e-mailaccount met API-koppelingen en sturen wij externe ontwikkelaars aan.

Het inrichten van jouw account kan stand-alone maar ook gekoppeld aan jouw website.

  • Aanmelden via jouw website
    De meest eenvoudige koppeling is het aanmeldformulier op jouw website. Zo’n formulier is helemaal aan te passen aan de opmaak van jouw website. Ook zijn diepere integraties mogelijk, bijvoorbeeld door bij de aanschaf in een webshop de aanmelding in MailChimp een onderdeel te maken.
  • CRM koppelen aan MailChimp
    De koppeling van CRM of klanten beheer naar MailChimp kan in de meest basale vorm via een Excel import/export. Dit is verder te automatiseren door een API koppeling te maken. MailChimp biedt hiervoor enkele standaard koppelingen die Leo ten Have creatieve communicatie kan inzetten. Of wij begeleiden de ontwikkeling van nieuwe koppelingen.
  • Aanmeldingen in MailChimp in je eigen pakket opslaan
    Een fijne mogelijkheid van MailChimp is om bij nieuwe aanmelding, een seintje te kunnen sturen naar het CRM pakket. Op deze manier blijven de verschillende klantendatabases synchroon.